Wij zijn bereikbaar op:
06–40227895 - 06–52011856 of info@belger-kupers.nl
Volg ons ook op

Over Mark Kupers

Al 12 jaar heb ik ervaring in klantcontact (callcenter & klantenservice) als agent, senior en trainer. In die jaren heb ik gemerkt dat wij in communicatie er ‘standaard’ vanuit gaan dat communicatie over de ander gaat en we dus minder snel naar onszelf kijken. Keer op keer word ik bevestigd dat als je in contact uitgaat van de behoefte van de ander, de communicatie soepeler verloopt.
In 2015 volgde ik de opleiding NLP-practitioner bij TC University. Door de uitgangspunten van NLP begrijp ik beter hoe dingen voor mij werken en wat er bij anderen kan gebeuren in communicatie. Het was voor mij een logische stap om een eigen bedrijf te starten en mij te richten op het verbeteren van (klant)communicatie. In 2016 ben ik Q-prs gestart en daarna gaan samenwerken met Robert Belger. Het maken van contact is het belangrijkste wat wij als mens kunnen doen. Er is voor mij niets mooier dan te kijken naar hoe we dat doen en welke andere mogelijkheden er zijn om het contact nog beter te maken. Vanuit mijn klantcontact achtergrond verplaats ik mij gemakkelijk in de klant of de ander, dat is ondersteunend in mijn rol als trainer.

‘Empathisch, praktisch en openheid zijn voor een trainer bekrachtigende eigenschappen, ze zijn kenmerkend voor Mark’

Waarom?

Mensen helpen zit er bij mij al van jongs af aan al in. Het geeft mij energie. Ik heb drumles en bandcoaching gegeven, verder ondersteun ik bij de organisatie en uitvoering van evenementen. De belangrijkste reden dat ik dat doe komt omdat ik het fijn vind om het mensen naar het zin te maken.

Heel lang heb ik geleefd op de automatische piloot. De zaken waar ik tegenaan liep lagen nooit aan mij, maar altijd aan de ander. Die attitude veranderde heel snel toen ik de NLP practitioner volgde. Hier leerde ik snel dat er bijvoorbeeld altijd een andere keuze mogelijk is en dat elk gedrag een positieve bedoeling heeft. De ruimte, rust en controle die dat gaf door eerst te kijken naar mijzelf waren zo overweldigend dat ik hier meer mee wilde doen. Ondertussen kijk ik heel anders naar mijn omgeving.

De combinatie van het helpen van anderen en het eerst kijken naar jezelf heeft gemaakt dat ik niets anders wilde dan trainer worden.

‘Drummers zijn net trainers: creatief, intuïtief, flexibel en leidend. Mark is een drummer’